Audioom > Over ons

Wij modificeren audio-apparatuur en leveren betaalbare kabelproducten van referentie-niveau voor elk budget. Onze adviezen zijn objectief en onafhankelijk.

Stapsgewijs
Onze modificaties worden stapsgewijs en volgens uw wensen uitgevoerd, zodat u de klankverbetering goed kunt vergelijken met de oude situatie. In een aantal gevallen vinden de modificaties plaats volgens het klaar-terwijl-u-wacht principe en kunt u de apparatuur direct weer meenemen.

Cassiopeia-bekabeling
Onze kabelproducten worden in Nederland geproduceerd onder de merknaam Cassiopeia en kunnen zich meten met het beste op de markt. Ze kosten daarentegen maar éénderde van de gerenommeerde merken.

Betaalbaar
Onze filosofie is dat kwalitatief hoogwaardige audio voor iedereen die dat belangrijk vindt betaalbaar moet zijn en dat opwaarderen van een bestaande set vaak de moeite waard is en een stuk goedkoper dan nieuwe aanschaf.
Via het online modificatieformulier kunt u uw set kort beschrijven en een vrijblijvende aanvraag doen voor een prijsindicatie.

Wie we zijn
Audiomodificatie.nl is een team van audiotechnici, maar vooral audioliefhebbers met ieder zijn eigen vakgebied: van reparatie tot modificatie, van akoestische adviezen tot kabelspecialist.

Over onze diensten en producten
•Meer over onze hoge kwaliteit kabelproducten vindt u op: Hifi.nl.
•Meer over onze hoogwaardige modificaties, kunt u vinden in de vele positieve klantreacties op marktplaats.nl.

Interesse om mee te doen?
Ben je zelf audioliefhebber, maar ook vaardig modificateur, apparaat- of luidsprekerbouwer en wil je je bij ons team aansluiten, neem dan contact met ons op.

Het audiomodificatie-team

Tips en tricks

Positieve recensies worden "gekocht"
Audio-fabrikanten bieden zolang apparatuur ter recensie aan, als het oordeel positief is. Recensenten zijn voor hun omzet afhankelijk van het aanbod door fabrikanten. Audiobladen en audiologische sites zijn dus zelden onafhankelijk.
Geen toonregeling
De optimale combinatie van luidspreker en versterker heeft geen toonregeling nodig. Die zit immers ook niet op het Concertgebouworkest. Met andere woorden: de akoestiek hoort door de ruimte bepaald te worden en niet door een audio-instelling.
Merkverslaving
“Merkverslaving” kan een dure hobby zijn. Niet alle componenten van hetzelfde merk zijn per definitie immers even goed.
Stroomvoorziening
Verbeter voordat je nieuwe speakerkabels en interlinks aanschaft de stroomvoorziening. Goede netsnoeren met of zonder filter zijn meestal goedkoper en leveren vaak meer winst op.
Audiomeubel
Stel je componenten naast elkaar op of van elkaar gescheiden in een audio-meubel. Onderlinge beïnvloeding door op elkaar stapelen beïnvloedt de weergavekwaliteit negatief.
Year of the Cat herbeleefd
Van All Stewart uit de jaren zeventig waar mijn oudere broer gek op was. Het leek alsof het nummer zich voor het eerst aan mij ontvouwde, alsof ik het voor het eerst hoorde, in al zijn melodieuze subtiliteit en instrumentale veelzijdigheid. En dat op de radio (Franse cultzender FIP). Dankzij mijn rondom gemodificeerde, hypermuzikale en optimaal geplaatste Linn/Densen/Sony set had ik een nostalgisch kippenvelmoment.
Soundcard
Een computer met een professionele geluidskaart kan zich meten met een hoogwaardige cd-speler en is een stuk goedkoper.
Dvd-audio
Een middenklasse dvd-speler met zelfgebrande audio-dvd’s presteert minstens zo goed als een top cd-speler.
De Mat
Een dun rubberen plaatje dat op elke cd past, maar niet in elke cd-lade. De Mat laat je cd stabieler draaien en voorkomt strooilicht van de afspeellaser. Voor € 19,95 verkrijgbaar bij Art Speak. Verhoogt de muzikale weergave van de meeste cd-spelers aanzienlijk. Werkt niet bij audio-dvd’s.
Mooi geluid
Je set laat levensechte instrumenten horen als je bezoekers uit zichzelf zeggen dat je “een mooi geluid” in huis hebt.
Masterbase dempingsvoetjes
Vierkante plaatjes van ongeveer een centimeter dikte die onder de voetjes van audio-apparaten kunnen worden geplaatst en als extra demping onder de spikes van staande luidsprekers. Met ruim een tientje per voetje aan de prijzige kant, temeer omdat reclameplaten uit vergelijkbaar aluminium laagjes worden opgebouwd. De plaatjes werken wel en brengen rust in het geluidsbeeld.
Demping
Stel je luidsprekers een stuk van de muur en goed gedempt van de vloer op, zodat er geen vermogen “weglekt” in de vorm van trillingen.
Audiomodificatie is onafhankelijk en bevat geen advertenties. Wij bevelen daarom graag Adblock Plus aan
Gratis plugin voor Firefox, Chrome, Android, Opera, Safari en Internet Explorer blokkeert bijna alle advertenties op het web: van Google ads tot Facebook en Twitter en verwijdert video advertenties op YouTube en pop-ups.
Advertentieblocker voor elke Internetbrowser
IEC-contact
Vervang een vast netsnoer van het platte “scheerapparaattype” door een eurocontact en een goed los netsnoer.
Tweedehands
Als je ongeveer weet wat je zoekt, kost een goede set tweedehands 1/3 van de prijs bij de gespecialiseerde audiozaak.
Kleine modificaties
Kleine aanpassingen om de “zwakke punten” uit je audioset te halen tillen je set naar een hoger niveau. Te denken valt aan een vergulde zekering voor de versterker of “bypassing” van condensatoren.
Gehoor
Vertrouw in de allereerste plaats op je eigen gehoor. Muzikaliteit is een kwestie van smaak en niet afhankelijk van budget en niet gebonden aan één merk.