Audioom > Modificatie-advies

Via het aanvraagformulier hierboven kunt u een adviesaanvraag doen. Een aantal velden is verplicht om een goed beeld te krijgen van uw wensen. Mocht uit het formulier blijken dat een demonstratie van bijvoorbeeld onze referentiebekabeling nodig is, dan zullen wij daarover contact met u opnemen.

Gun je audioset een tweede leven.

Modificatierapport aanvragen
In het andere geval zullen wie u binnen een week na aanvraag een kort modificatierapport toesturen met haalbare suggesties voor verbeteringen. Met haalbaar bedoelen wij in de eerste plaats modificaties die in verhouding staan tot de waarde van uw set en die een grote verbetering opleveren. Het éne apparaat is makkelijker, en dus goedkoper te modificeren dan het andere, bijvoorbeeld omdat er een ruime kast omheen zit, of omdat het apparaat slechts uit enkele onderdelen bestaat die makkelijk vervangbaar zijn.

Waar mogelijk zullen wij per modificatiestap een globale prijsindicatie doen. In sommige gevallen kan dat echter pas als wij het apparaat gezien hebben.

Tips en tricks

Tweedehands
Als je ongeveer weet wat je zoekt, kost een goede set tweedehands 1/3 van de prijs bij de gespecialiseerde audiozaak.
Stroomvoorziening
Verbeter voordat je nieuwe speakerkabels en interlinks aanschaft de stroomvoorziening. Goede netsnoeren met of zonder filter zijn meestal goedkoper en leveren vaak meer winst op.
Soundcard
Een computer met een professionele geluidskaart kan zich meten met een hoogwaardige cd-speler en is een stuk goedkoper.
Gehoor
Vertrouw in de allereerste plaats op je eigen gehoor. Muzikaliteit is een kwestie van smaak en niet afhankelijk van budget en niet gebonden aan één merk.
Audiomodificatie is onafhankelijk en bevat geen advertenties. Wij bevelen daarom graag Adblock Plus aan
Gratis plugin voor Firefox, Chrome, Android, Opera, Safari en Internet Explorer blokkeert bijna alle advertenties op het web: van Google ads tot Facebook en Twitter en verwijdert video advertenties op YouTube en pop-ups.
Advertentieblocker voor elke Internetbrowser
De Mat
Een dun rubberen plaatje dat op elke cd past, maar niet in elke cd-lade. De Mat laat je cd stabieler draaien en voorkomt strooilicht van de afspeellaser. Voor € 19,95 verkrijgbaar bij Art Speak. Verhoogt de muzikale weergave van de meeste cd-spelers aanzienlijk. Werkt niet bij audio-dvd’s.
Mooi geluid
Je set laat levensechte instrumenten horen als je bezoekers uit zichzelf zeggen dat je “een mooi geluid” in huis hebt.
Dvd-audio
Een middenklasse dvd-speler met zelfgebrande audio-dvd’s presteert minstens zo goed als een top cd-speler.
Kleine modificaties
Kleine aanpassingen om de “zwakke punten” uit je audioset te halen tillen je set naar een hoger niveau. Te denken valt aan een vergulde zekering voor de versterker of “bypassing” van condensatoren.
Audiomeubel
Stel je componenten naast elkaar op of van elkaar gescheiden in een audio-meubel. Onderlinge beïnvloeding door op elkaar stapelen beïnvloedt de weergavekwaliteit negatief.
Positieve recensies worden "gekocht"
Audio-fabrikanten bieden zolang apparatuur ter recensie aan, als het oordeel positief is. Recensenten zijn voor hun omzet afhankelijk van het aanbod door fabrikanten. Audiobladen en audiologische sites zijn dus zelden onafhankelijk.
Merkverslaving
“Merkverslaving” kan een dure hobby zijn. Niet alle componenten van hetzelfde merk zijn per definitie immers even goed.
IEC-contact
Vervang een vast netsnoer van het platte “scheerapparaattype” door een eurocontact en een goed los netsnoer.
Geen toonregeling
De optimale combinatie van luidspreker en versterker heeft geen toonregeling nodig. Die zit immers ook niet op het Concertgebouworkest. Met andere woorden: de akoestiek hoort door de ruimte bepaald te worden en niet door een audio-instelling.
Year of the Cat herbeleefd
Van All Stewart uit de jaren zeventig waar mijn oudere broer gek op was. Het leek alsof het nummer zich voor het eerst aan mij ontvouwde, alsof ik het voor het eerst hoorde, in al zijn melodieuze subtiliteit en instrumentale veelzijdigheid. En dat op de radio (Franse cultzender FIP). Dankzij mijn rondom gemodificeerde, hypermuzikale en optimaal geplaatste Linn/Densen/Sony set had ik een nostalgisch kippenvelmoment.
Masterbase dempingsvoetjes
Vierkante plaatjes van ongeveer een centimeter dikte die onder de voetjes van audio-apparaten kunnen worden geplaatst en als extra demping onder de spikes van staande luidsprekers. Met ruim een tientje per voetje aan de prijzige kant, temeer omdat reclameplaten uit vergelijkbaar aluminium laagjes worden opgebouwd. De plaatjes werken wel en brengen rust in het geluidsbeeld.
Demping
Stel je luidsprekers een stuk van de muur en goed gedempt van de vloer op, zodat er geen vermogen “weglekt” in de vorm van trillingen.